Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с циркулацията на въздух

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с циркулацията на въздух

Здравейте колеги,Алфата е 146 1,4ТС ,99г.Проблема е следния:Преди 2,3 месеца като въртях копчето за смяната на циркулацията за въздуха в купето,нещо изщрака и вече не може да стига до крайно дясно а само до символа който показва че духа на предното стъкло и в краката.Свалях конзолата но жилото от което мисля е проблема отива някъде навътре от дясно на волана.Въпроса ми е как да стигна до края на жилото и къде и как е закачено,трудно ли е за оправяне или трябва да ходя на сервиз.До сега не ми пречеше,но при тоя студ сутрин не мога да пусна да духа отпред на силното обдухване/оранжевия символ/.Благодаря предварително на тези които могат да помогнат.

Колега, за разглобяването на таблото - виж в темата "Смяна на радиатор на парно на 145 1,8ТС с климатик", pdf-файла в отговора на JORDANGT. Ако колата е с климатроник, клапите за въздух се местят (позиционират) от едно пластмасово колело с жлебове свързано с жилото и ръкохватката. Колелото се намира от лявата страна на парното, като се свали средната конзола се вижда малко. Ако е без климатроник то клапите се местят само с помоща на жилото. За да се стигне до колелото него се извършват по-голяна част от операциите показани в посочения по-горе файл. Схеми има и в техническото описание на колата, което го има в темите за "мануали" във форума. Успех!
    Last edited by Kamen Ivanov; d.m.y г., 13:03.
    Alfa Romeo 146 1,6 TS 88kW 2000 г.

Comment

Working...
    X